Komende week hinder rondom Eindhoven Centraal

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)
De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)

De komende weken voert ProRail onderhoud uit aan het spoor rondom Eindhoven Centraal. Dit houdt in dat er op bepaalde periodes minder of geen treinen zullen rijden in en vanuit een bepaalde richting.

De spoorbeheerder vervangt naast rails, spoorgrind, bovenleidingen, wanden van het perron ook meubilair. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.

Werkzaamheden

Zaterdag 23 oktober tot en met donderdag 28 oktober wordt er gewerkt rondom het spoor bij Weert en Roermond. ProRail voert hier vernieuwingswerkzaamheden uit aan het spoor waarbij de rails, spoorgrind en bovenleidingen worden vervangen.

Vrijdag 29 oktober tot en met zondag 31 oktober worden er werkzaamheden uitgevoerd bij het opstelterrein aan de zuidzijde van station Eindhoven Centraal. Hier worden onder andere twee nieuwe opstelsporen aangesloten op het bestaande opstelterrein, een aantal wissels vervangen en de treinbeveiliging getest.

Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 november vinden er werkzaamheden plaats op en rondom station Horst-Sevenum. Hier worden onder andere de wanden van de perrons, het meubilair en een deel van het spoor vernieuwd. Ook vervangen we de metalen perrons voor reguliere, stenen perrons.

Gevolgen voor de treinreis

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober

Er is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven Centraal en Roermond. Op het traject tussen Eindhoven Centraal en Roermond worden snelbussen ingezet. Tussen Eindhoven Centraal, Geldrop, Maarheeze, Weert en Roermond worden stopbussen ingezet.

Maandag 25 oktober tot en met donderdag 28 oktober

Er is er geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Roermond. Op het traject tussen Weert en Roermond worden bussen ingezet.

Vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober

Er rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Boxtel, Helmond en Weert. Er worden snelbussen ingezet. Er rijden tevens rechtstreekse snelbussen tussen Boxtel en Helmond en Boxtel en Weert. En er rijden stopbussen tussen:

  • Eindhoven Centraal, Eindhoven Strijp-S, Best en Boxtel.
  • Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert.
  • Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S, Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert.
  • Tussen Helmond, Helmond ’t Hout en Helmond Brandevoort kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje.

Maandag 1 tot en met dinsdag 9 november

Er is er geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Venlo. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen tussen Helmond, Helmond Brouwhuis, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo. Tussen Deurne en Horst-Sevenum kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje.

Reisadvies

NS en Prorail adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 30 minuten. Voor meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de site van ProRail.

Bron: NS