Rover: Geef drukte in treinen en bussen door

Rover roept reizigers op om drukke treinen en bussen bij hen te melden (Foto: Stefan Geertsen)
Rover roept reizigers op om drukke treinen en bussen bij hen te melden (Foto: Stefan Geertsen)

Reizigersvereniging Rover roept mensen op die in deze maand met het openbaar vervoer reizen om door te geven hoe druk het is in de trein en de bus. De maand september staat in het openbaar bekend als de drukste maand van het jaar omdat vakanties voorbij zijn en scholen van start gaan.

Vanwege de geldende coronamaatregelen heeft Rover geen idee wat er nu te wachten staat. Mensen willen normaal gesproken al weten wanneer het druk is in de trein, stelt Rover. Dat is door corona niet verminderd, aangezien mensen nu minder graag naast een ander willen zitten. Het is onduidelijk hoe de drukte in deze maand zal uitpakken omdat er veel onzekerheid is of lessen en colleges door gaan, en of mensen ervoor kiezen om thuis te werken.

Daarom adviseert Rover aan alle reizigers om drukke treinen aan hen door te geven. Dat kan via hun speciale website. "Dan kunnen wij zien of de trein van 08.00 uur korter moet, en die van 08.15 uur juist langer", zegt Rover-directeur Freek Bos. Op die manier kan de reizigersorganisatie dit doorgeven aan de vervoerders. Ook voor het melden van volle bussen heeft de organisatie een speciaal invulformulier.