Tot eind juli hinder op Amersfoort Centraal vanwege spooronderhoud

Tot eind juli vinden er grootschalige werkzaamheden rond station Amersfoort plaats die voor hinder tijdens de reis zorgen (Foto: Marek Mahut)
Tot eind juli vinden er grootschalige werkzaamheden rond station Amersfoort plaats die voor hinder tijdens de reis zorgen (Foto: Marek Mahut)

Reizigers die van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli van naar of via station Amersfoort Centraal reizen moeten dan rekening houden met enige hinder. Er vinden tijdens deze periode werkzaamheden plaats aan de sporen aan de oostelijke kant.

ProRail zal een deel van de 120 wissels laten vervangen en perron 5B wordt verlengd en verhoogd. De werkzaamheden zijn een onderdeel van een grootschaling project waarin er tot 2024 gewerkt wordt aan het ontvlechten van de sporen en het slimmer herinrichten van de wissels. Uiteindelijk is het de bedoeling dat treinen met hogere snelheid Amersfoort binnen kunnen rijden en dat er minder storingen plaats zullen vinden.

Reisadvies

Als gevolg van de werkzaamheden, is er van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli gewijzigd, beperkt tot soms geen treinverkeer mogelijk van/naar en via Amersfoort Centraal. In de ochtend van 31 juli is het nog mogelijk dat er een enkele trein uitvalt. Het gevolg van de buitendienststelling op het treinverkeer verschilt dagelijks. NS raadt reizigers aan om voorbereid op reis te gaan en adviseert voor vertrek de reisplanner extra in de gaten te houden.

Zaterdag 24 juli vanaf 17:00 tot en met zondag 25 juli rijden er helemaal geen treinen van/naar en via Amersfoort Centraal. Tijdens de werkzaamheden wordt vervangend busvervoer ingezet.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.