Treinverkeer Sittard - Maastricht gestremd vanwege dijkdoorbraak

Treinverkeer Sittard - Maastricht gestremd vanwege dijkdoorbraak (Foto: Pixabay)
Treinverkeer Sittard - Maastricht gestremd vanwege dijkdoorbraak (Foto: Pixabay)

Op het traject tussen Sittard en Maastricht rijden als gevolg van de dijkdoorbraak bij Meerssen geen treinen.

Naar verwachting zal de stremming tussen Sittard en Maastricht dit 16:15 duren. Er zal dan mogelijk beperkt treinverkeer gaan rijden.

Ook op het spoor tussen Maastricht en Luik ligt het treinverkeer plat omdat het spoor bij Eijsden onder water staat, en instabiel verklaard wordt. Tot tenminste 19 juli om 20:00 worden er taxibusjes ingezet voor reizigers op dit traject.

Iedereen die op reis gaat wordt aangeraden om de reisplanner te raadplegen. De veiligheidsregio's en gemeenten doen een dringende oproep aan ramptoerisme om weg te blijven. Minister-president Mark Rutte heeft afgelopen donderdagavond het getroffen gebied in Limburg officiëel tot rampgebied verklaard.

Noodweer

Limburg wordt al dagen geteisterd door hevig noodweer, waarbij rivieren massaal buiten hun oevers treden vanwege de grote hoeveelheid regen die er gevallen is.

ProRail Regiodirecteur Dimitri Kruik heeft het gebied donderdag bezocht: "Ik ben geschrokken van de beelden uit Zuid-Limburg. ProRail leeft mee met iedereen die overlast heeft ervaren van het noodweer. Zoals de bewoners die zwaar getroffen zijn, maar ook bij onze collega's in België en Duitsland."