Nieuwe nachttrein rijdt vanaf oktober naar Wenen

Vanaf oktober is Nederland voorzien van een nieuwe nachttrein (Foto: LooiNL)
Vanaf oktober is Nederland voorzien van een nieuwe nachttrein (Foto: LooiNL)

Nederland krijgt een nieuwe nachttrein. Vanaf oktober rijdt GreenCityTrip.nl twee keer per week een nachttrein naar Verona, Praag en Wenen. De dienst wordt in samenwerking met FlyWise uitgevoerd om een duurzaak alternatief te brengen als alternatief voor vliegreizen.

De nieuwe nachttrein zal in Nederland vertrekken vanaf de stations Amsterdam, Breda, Rotterdam, Den Haag Utrecht en Arnhem. De reisorganisatie wil met pakketreizen concurreren met de luchtvaart. De initiatiefnemers hebben de plannen om een trein met 16 rijtuigen te laten vertrkken die voorzien zijn van 2 ligrijtuigen.

De trein zal alle bestemmingen niet in één keer afleggen. De bedoeling is dat vanaf de start in oktober eerst in de richting van Praag rijdt, en zodra deze terugkeert in de richting van Italië rijdt, waarbij er onder meer in Innsbruck en Verona een tussenstp wordt gemaakt.

Maarten Bastian, mede-eigenaar: “Met deze stap lopen wij als reisorganisatie voorop om de reiziger nog meer verantwoord te laten reizen. Met onze eigen trein bieden we stedentrips aan naar fantastische Europese steden, inclusief een hotel op bestemming. En als ANVR- en SGR-reisonderneming heeft de reiziger alle zekerheid en garantie. De trein blijft trouwens staan op de bestemming, zodat de city-tripper ook hier de garantie heeft dat hij weer veilig terug kan reizen naar Nederland.”Vanaf vandaag biedt GreenCityTrip.nl 5-daagse stedentrips aan inclusief slaaptrein en hotel vanaf € 199 per persoon en gaat daarmee de concurrentie aan met de luchtvaart.