NS zet extra treinen in tijdens EK 2021

Het EK 2021 voetbal is vrijdag van start gegaan. Dit betekent dat heel Europa de komende weken aan de buis gekluisterd zit tijdens de voetbalwedstrijden in deze kampioenschap, maar ook zullen er veel reizigers naar de Nederlandse stadions afreizen.

In de Johan Cruijff ArenA vinden op 13, 17, 21 en 26 juni wedstrijden plaats. Op zondag 13 juni is de eerste wedstrijd, dan speelt Nederland tegen Oekraïne. Tijdens deze bijzondere wedstrijd zet de NS extra personeel in voor liefhebbers die met de trein naar de wedstrijd reizen. Geheel in stijl zal de NS hun de weg wijzen.

Extra stop

Na afloop van de wedstrijden maken intercity’s een extra stop op station Amsterdam Bijlmer ArenA en rijdt de NS met extra en langere treinen. Reizigers moeten rekening houden met extra drukte in de treinen naar Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA en op de stations. NS adviseert reizigers ruim de tijd te nemen voor hun reis.

Reisadvies

NS adviseert fans goed voorbereid op pad te gaan en zowel hun heen- als terugreis alvast te checken, in de reisplanner of NS App met name bij de wedstrijden later op de avond. Zodat ze ook weer op tijd naar huis reizen.

De fans die uit de richting van Almere/Zwolle komen, reizen het beste naar station Duivendrecht. Ook dit station ligt op loopafstand van de JC ArenA. Dat scheelt overstappen op een al drukke metro en ook extra in- en uitchecken.

De NS raadt  reizigers aan vooraf een treinticket aan te schaffen, dit kan via de kaartautomaat, maar online is sneller. Fans hoeven dan niet in de rij te staan voor een NS-kaartautomaat. Reizigers met een OV-kaart wordt aangeraden om vooraf al voldoende saldo op kaart te laden, ook voor de terugreis.

Fan Connector

Fans die via Amsterdam Centraal reizen, kunnen in de stationshal aan de IJ-zijde via de Fan Connector contact maken met fans op een van de andere zes locaties waar tijdens het EK een Fan Connector staat.

Via zes unieke connectors kunnen fans vanaf 6 juni dag en nacht met elkaar een gesprek voeren over voetbal. De zes connectors in de kleuren van EURO 2020 gaan op tour door Nederland om zoveel mogelijk mensen met elkaar te kunnen verbinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op Amsterdam Centraal een gesprek aan te knopen met iemand bij de Johan Cruijff ArenA en de dag erna met iemand op de KNVB campus in Zeist.

Alle Fan Connectors blijven tot in ieder geval 26 juni staat, tot de laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De Fan Connector is een initiatief van speelstad Amsterdam.