Vanaf komend weekend werkzaamheden tussen Zutphen en Hengelo

NS, Arriva en Blauwnet zetten bussen in tijdens de werkzaamheden aan het spoor (Foto: NS)
NS, Arriva en Blauwnet zetten bussen in tijdens de werkzaamheden aan het spoor (Foto: NS)

Reizigers tussen Zutphen en Hengelo moeten vanaf 12 juni tot en met dinsdag 22 juni rekening houden met een aangepaste dienstregeling door werkzaamheden. ProRail vervangt tijdens deze periode delen van het spoor, overweg en wissels.

Reizigers op het traject NS-traject Zutphen-Deventer en het Arriva-traject Zutphen-Vorden kunnen van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 juni gebruik maken van bussen in plaats van treinen. Voor reizigers van Blauwnet rijden er bussen op het traject Zutphen-Hengelo van zaterdag 12 juni tot en met dinsdag 22 juni. De vervoerders raden reizigers aan om van te voren de reisplanner te raadplagen.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Het spoor tussen Zutphen en Hengelo is aan de beurt en aan vernieuwing toe. ProRail vervangt naast de wissels ook spoorstaven, spoorgrind en dwarsliggers en een groot aantal overwegen op het traject. Nabij station Zutphen vernieuwt ProRail diverse wissels en voert schilderwerkzaamheden aan de spoorbrug over de zijtak van het Twentekanaal in Wiene uit.

Reisadvies in Oost-Nederland

Op het traject tussen Zutphen-Deventer zet NS stop- en snelbussen in. Keolis rijdt op het traject Zutphen-Hengelo en zet tijdens de werkzaamheden stopbussen in. Arriva rijdt op het traject Zutphen-Vorden en zet ook bussen in. Tussen Vorden en Winterswijk is er een aangepaste dienstregeling.

Reizigers moeten rekening houden van een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.