Flixtrain weer van start met nieuwe extra bestemmingen

Flixtrain rijdt na hun herstart naar ook naar extra nieuwe bestemmingen (Foto: FlixTrain)
Flixtrain rijdt na hun herstart naar ook naar extra nieuwe bestemmingen (Foto: FlixTrain)

Sinds vorige week is Flixtrain in Duitsland weer opnieuw opgestart. De concurrent van Deutsche Bahn zal niet alleen de eerdere treindiensten hervatten nadat die door de coronacrisis werden stilgelegd, maar introduceert het bedrijf ook nieuwe verbindingen. Eerder deze maand vertrok al de eerste trein in Zweden.

Vanwege het coronavirus heeft het bus- en treinverkeer van de private vervoerder enige tijd stil gelegen. Hoewle de bussen al weer een aantal maanden weer de weg op zijn rijden er sinds afgelopen week weer treinen rijden van Hamburg en Berlijn naar Keulen. Op deze routes was Flixtrain eerder ook al actief. Maar naast de bestaande verbindingen introduceert de groene vervoerder ook nieuwe verbindingen. Met de verbindingen is Flixtrain een kleine concurrent in vergelijking met de Deutsche Bahn (DB), maar rijden ze een aanzienlijke lagere frequentie met vier treinen per uur, waarbij de DB een halfuursdienst rijdt.

Zo doen de ICE’s van de DB er meestal een uur en 46 minuten over om van Hamburg in Berlijn te komen, maar er zijn er ook treinen bij die er tot twee uur en vier minuten over doen. Die reistijd van de langzamere treinen is vergelijkbaar met de reistijd van Flixtrain (tot twee uur en vijf minuten), schrijft Treinreiziger.nl op hun website.

Nachttreinen

Zo zal 27 mei de eerste trein van Hamburg naar Berlijn en Leipzig vertrekken. Vanaf 18 juni zullen er treinen rijden tussen München en Frankfurt. Ook in juni, maar dan een dag eerder, introduceert Flixtrain zijn eerste nachttrein. De gaat gaat vanaf 17 juni rijden op de route Hamburg – Berlijn – München. De trein zal bestaan uit alleen zitrijtuigen en zal even voor acht uur uit Hamburg vertrekken. In München moet de trein om 6:00 uur ‘s ochtends aankomen. In de andere richting start de nachttrein even voor middernacht op München Hauptbahnhof en wordt Hamburg rond 10:00 uur bereikt.

Een zitplaats is te boeken vanaf 12 euro. Daar bovenop rekent de vervoerder 2,25 euro boekingskosten. Wie geen medereiziger naast zich wil hebben, moet een stoel reserveren vanaf 4 euro en daarnaast een toeslag betalen dat de naastgelegen stoel niet verkocht kan worden. De hoogte van de toeslag hangt af van de prijs van het treinkaartje, maar is beschikbaar vanaf 3 euro.

Flixtrain in Zweden

Sinds kort is Flixtrain ook actief in Zweden. De eerste trein op de route Göteborg – Stockholm vertrok 6 mei. Tussen beide plaatsen rijden twee à drie treinen per dag, met een reistijd vanaf 3,5 uur. Op deze route neemt Flixtrain het niet alleen op tegen de Zweedse Staatsspoorwegen (SJ), maar ook tegen het particuliere MTR. Ook hier zet Flixtrain in op lage prijzen. Het Zweedse avontuur had eigenlijk al vorig jaar van start zullen gaan, maar door het coronavirus is de lancering van de Zweedse trein uitgesteld tot deze maand.

Bron: Treinreiziger.nl