Lufthansa en DB presenteren nieuwe trein-naar-vlucht diensten

Lufthansa en DB presenteren nieuwe trein-naar-vlucht diensten (Foto: Lufthansa)
Lufthansa en DB presenteren nieuwe trein-naar-vlucht diensten (Foto: Lufthansa)

Vliegmaatschappij Lufthansa en Deutsche Bahn hebben maandag een uitbreiding van hun treindienst gepresenteerd. Hiermee verbinden ze de grotere steden met vliegveld Frankfurt.

Het Lufthansa Express Rail-netwerk wordt uitgebreid met vijf extra steden. Vanaf december rijden er voor het eerst ook zogeheten 'Sprinters', wat voor deze Duitse treindienst de betekenis van een hogesnelheidsverbinding zal hebben. Hiermee zullen er meer verbindingen komen naar de luchthaven van Frankfurt wat moet gaan zorgen voor een milieuvriendelijk alternatief.

Met dit gezamenlijke initiatief versterken we het mobiliteitsaanbod in Duitsland en versterken we zo de lokale economie. Door het spoor- en luchtvervoer op een intelligente manier met elkaar te verbinden, bieden we onze klanten een naadloos en handig reisnetwerk, wat de consument en het milieu ten goede komt.

Groter netwerk en snellere treinen

Deutsche Bahn en Lufthansa bieden dagelijks al 134 treinen aan naar de luchthaven van Frankfurt vanuit zeventien Duitse steden. In de tweede helft van 2021 komen daar nog vijf steden bij. Vanaf juli is het voor het eerst mogelijk om met Lufthansa Express Rail vanuit Hamburg en München naar de luchthaven van Frankfurt te reizen, en vanaf december vanuit Berlijn, Bremen en Münster.

Daarnaast maken vanaf december nieuwe snelle hogesnelheidsverbindingen hun debuut. De treinreis tussen München en Keulen wordt verkort tot minder dan vier uur. Van en naar München en Neurenberg gaan er twee keer per dag rechtstreekse treinen naar de luchthaven van Frankfurt in respectievelijk drie en twee uur, zonder tussenstops - een half uur sneller dan voorheen welke een prima overstap bieden op de vluchten van Lufthansa.

Passagiersgemak

Alle beproefde eigenschappen van het Lufthansa Express Rail-programma zullen op de nieuwe verbindingen aanwezig zijn: gereserveerde zitplaatsen aan boord van treinen, verbindingsgarantie, evenals reizen in de 1e klas en toegang tot de DB-lounges for Business Klasse-klanten.

In de toekomst zal het comfort en de samenwerking verder worden verbeterd. Zo worden de DB-treinen ook voorzien van een Lufthansa-bestickering, en zal vliegreisinformatie ook te vinden zijn via wifi in de trein. Passagiers met een Business-ticket of eerste klas ticket genieten van DB Premium-service in 1e klas en gratis catering aan boord.

Ook bagagetransport en -opslag wordt eenvoudiger. Deutsche Bahn maakt bij voorkeur gebruik van de nieuwste generatie treinen met grote bagageruimtes. Zodra het verkeer op de luchthavens weer aantrekt, krijgen klanten van Lufthansa Express Rail bij de veiligheidscontrole toegang tot de 'fast lane'. Bovendien krijgen de koffers van Express Rail-klanten bij de landing op de luchthaven van Frankfurt voorrang.

Boeken van tickets

Het boeken van Lufthansa Express Rail-tickets wordt nog flexibeler. Vanaf april 2021 zijn de Express-treinen te boeken zolang de bijbehorende aansluitende vlucht boekbaar is. Het advies voor reizigers is om vroeg te boeken, wat betekent dat tickets goedkoper kunnen zijn.  Ook krijgen Miles & More-klanten als verrassing een dubbele hoeveelheid punten op alle Lufthansa Express Rail-reizen die ze zowel met de trein als het vliegtuig maken.