NS rijdt woensdag met Sprinters en enkele Intercity's

Het spoor is niet bestendig tegen zwaar winterweer meldt een analyze van ProRail en NS (Foto: Ramon Vasconcellos)
Het spoor is niet bestendig tegen zwaar winterweer meldt een analyze van ProRail en NS (Foto: Ramon Vasconcellos)

Het winterweer heeft nog steeds impact op de treinenloop van de NS. Daarom rijdt de NS woensdag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters en op enkele trajecten Intercity’s.

Vrieskou en vocht zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Ook zijn opstelterreinen en onderhoudsbedrijven moeilijk bereikbaar door wisselstoringen en daarom kan een deel van de treinen niet worden ingezet voor de dienstregeling. NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten en werken continu door om zoveel mogelijk storingen te voorkomen. Ook morgen staan monteurs en wegsleep-locomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen en reizigers een betrouwbare dienstregeling te bieden

Vrijdag reed NS voor het laatst volgens haar vaste dienstregeling. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat in de loop van deze week de normale dienstregeling weer kan worden hervat.

Reisadvies

De NS heeft inmiddels de dienstregeling voor morgen al in de reisplanner verwerkt. Het advies is kort voor vertrek de reis te plannen, en rekening te houden met extra overstappen en langere reistijd. Reizigers naar het naar het buitenland wordt verzocht extra tijd in te plannen voor een eventuele overstap.