Verstoringen zorgden voor veel hinder op het spoor

Een van de verkeersleidingsposten in Nederland (Foto: Treinenweb)
Een van de verkeersleidingsposten in Nederland (Foto: Treinenweb)

Het treinverkeer in en rondom Rotterdam en Amsterdam heeft dinsdagmorgen veel hinder ondervonden van twee verschillende storingen. In Amsterdam was er sprake van een technische storing op de verkeersleidingspost van ProRail en in Rotterdam heeft een stroomstoring gezorgd voor uitval van treinen.

Twee storingen tegelijk zorgen voor behoorlijk wat impact op het spoor waardoor er, met name in de Randstad, voor veel hinder. Omdat de storingen in Rotterdam en Amsterdam ongeveer tegelijk plaatsvonden is gehele treindienst in De Randstad flink verstoord. Omdat dit als een olievlek over het spoor verspreidt heeft dit uiteindelijk voor impact gezocht elders in het land.

Computerstoring Amsterdam

De verkeersleidingspost in Amsterdam zorgt ervoor dat treinen in en rondom de hoofdstad veilig en zoveel mogelijk volgens dienstregeling kunnen rijden. Op deze verkeersleidingspost hebben was er sprake van een computerstoring waardoor er van en naar Amsterdam Centraal geen treinen konden rijden.

Stroomstoring Rotterdam

Vanwege een stroomstoring bij energieleverancier Stedin konden er vanaf ongeveer 09.45 uur geen treinen meer rijden van en naar Rotterdam Centraal. Rond 10.45 uur was het weer mogelijk om een aantal treinen weer te laten rijden.