NS breidt reisassistentie op stations verder uit

Reisassistentie is nu op 168 NS-stations mogelijk (Foto: Treinenweb)
Reisassistentie is nu op 168 NS-stations mogelijk (Foto: Treinenweb)

De NS heeft met ingang van de nieuwe dienstregeling op zondag 13 december ook het aantal stations met reisassistentie uitgebreid. Op maar liefst 25 extra stations breidt NS de reisassistentie voor reizigers met een beperking uit.

Op onder andere de stations Heemstede Aerdenhout, Brummen en Wijchen kunnen reizigers extra hulp krijgen bij het in- en uitstappen in de trein als ze dat willen.

In totaal biedt NS nu op 168 stations reisassistentie. Met deze uitbreiding van het aantal stations komt NS tegemoet aan de wens van reizigers met een beperking: Gelijkwaardige reismogelijkheden, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Voor 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie.

Assistentie op het perron

Vanaf 1 september was het al mogelijk voor mensen met een beperking die hulp bij instappen nodig hebben, dat zij ook zelfstandig naar het perron kunnen gaan, in plaats van zich te melden bij een centraal punt. Hier moet de reiziger zich wel 10 minuten voor vertrek melden. Reizigers die wel onder begeleiding naar het perron willen gaan moeten dit vooraf kenbaar maken bij de NS via de reservering van de assistentie.