Reizigers bepalen de naam voor de nieuwe WINK's van Arriva

De WINK-trein van Arriva die vanaf maart ingezet zal worden op de Noordelijke lijnen (Foto: Arriva)
De WINK-trein van Arriva die vanaf maart ingezet zal worden op de Noordelijke lijnen (Foto: Arriva)

Arriva zoekt namen voor haar nieuwe 18 WINK-treinen die komend voorjaar in het noorden van het land zullen rijden. Met deze wedstrijd zet Arriva de traditie door waarmee het publiek over de namen van haar treinstellen mag beslissen. Zo zijn de Arriva-treinen in Gelderland, Overijssel en Limburg ook vernoemd naar personen, plaatsnamen of bijzondere bestemmingen.

Al eerder is er een selectieronde gestart waarbij liefhebbers een bijzondere plaatsnaam, gebied of culturele bestemming konden insturen. Nu is de stemronde gestart waaruit reizigers een keuze kunnen maken. Een zevenkoppige jury heeft uit ruim 3.000 inzendingen 41 bestemmingen geselecteerd waarop gestemd mag worden. Begin 2021 zal de uitslag worden verwacht.

Bestemmingen

Onder de namen vallen plaatsnamen, gebieden, festivals of andere culturele evenementen. Zo kan het publiek bijvoorbeeld kiezen om met De Brandaris naar hun bestemming te reizen, of door De Drie Gezusters naar Groningen te worden gereden om daar bij het gelijknamige café te genieten van een lekkere lunch. Als het aan het publiek ligt bestaat er ook een mogelijkheid dat een WINK-trein naar Museumspoorlijn STAR genoemd wordt of dat je eindelijk mee kan reizen met de Elfstedentocht.

Stemmen is mogelijk tot en met 6 december. Mensen die aan de actie meedoen maken ook nog eens kans op een enkele prijzen waaronder een weekend gratis treinreizen of een hotelovernachting. Het stemmen is mogelijk via een speciale website.