Julia's en Starbucks openen deuren op Amsterdam Amstel

Sinds afgelopen week is het station van Amsterdam Amstel weer een paar winkels rijker. Afgelopen week opende de Starbucks haar deuren, en sinds maandag kon pasta- en broodjeszaak Julia's haar deuren openen. De opening van de winkels is een mijlpaal in de vernieuwing van de stationhal.

De komende maanden worden de toegangspoortjes en de toiletten verplaatst en komen er nieuwe bankjes in de hal. De verbouwing van de stationshal is medio 2021 klaar. Al eerder werd in 2019 al de vernieuwing van het stationsgebied opgeleverd. Daarna volgde de tweede fase met als doel de oorspronkelijke allure weer terug te brengen en de wat gedateerde voorzieningen aan te passen. De verlaagde plafonds in de winkels zijn verwijderd waardoor de hoogte met inval van het daglicht is hersteld. In de AH To Go is dit goed te zien. Ook is bijna de gehele hal opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke kleurstelling. Door de tickets- & servicewinkel te verplaatsen is de wandschildering van Peter Alma weer geheel zichtbaar.

Sneller bestellen bij nieuwe Julia's

De nieuwe winkel is niet alleen voorzien van een modern Italiaans interieur, maar ook van een uitgebreider assortiment en snellere service. Vorig jaar opende NS de eerste nieuwe Julia’s op station Rotterdam Centraal waar reizigers direct kunnen bestellen en betalen bij een digitale zuil, en vervolgens bij de afhaalbalie hun product kunnen ophalen.

Stationsboekwissel en maquette

Ook is er in de stationshal een stationsboekwissel geplaatst. Hier kunnen reizigers en bezoekers boeken ruilen of achterlaten. Deze is ook bekend uit Utrecht Centraal. Tot eind van dit jaar is ook een grote maquette te zien van de westkant van het station, die gaat over het Stedenbouwkundig Plan Amstelstation-Amsteloever.