Groot reisinformatiescherm keert terug op Utrecht Centraal

Een conceptafbeelding van het nieuwe reisnformatiebord op Utrecht Centraal (Foto: NS)
Een conceptafbeelding van het nieuwe reisnformatiebord op Utrecht Centraal (Foto: NS)

Het grote vertrektijdenbord in de stationshal van Utrecht keert na ruim 7,5 jaar weer terug. Vanaf begin 2021 zullen treinreizigers op dit knooppuntstation weer op een centrale plek in de hal kunnen zien hoelaat hun trein zal vertrekken, en vanaf welk perron.

De NS en ProRail zijn gestart met de werkzaamheden om het scherm van 16 meter bij 2,25 meter te plaatsen. Momenteel is het bord nog niet actief en wordt er aangegeven dat deze vanaf 2021 in gebruik zal worden genomen. Het digitale bord werd in augustus 2013 verwijderd vanwege de verbouwing van stationshal, en dook uiteindelijk op Schiphol Airport op.

Het nieuwe bord met 36 m2 aan reisinformatie komt middenin de stationshal te hangen, boven de winkels van Nespresso en Sissy Boy. Deze plek is ongeveer vergelijkbaar met de plek waar het vroegere bord hing. Opvallend is dat dit nieuwe vertrektijdenscherm langer is in vergelijking met het vorige bord. Uiteindelijk zullen straks alle vertrektijden voor het komende half uur op het bord te zien zijn.

Vanwege oplopende productietijden door corona hangt het scherm later dan gepland. Na station Utrecht Centraal krijgt ook Leiden Centraal een groot reisinformatiescherm in het voorjaar van 2021. Hiervoor kregen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal ook een groot vertrektijdenbord.