'Blauwe bord' nu op station Schiphol

De digitale versie van het bekende blauwe vertrektijdenbord die tot vorig jaar augustus dienst deed in de vertrekhal van Utrecht Centraal heeft een nieuwe bestemming gevonden op Schiphol. Het iconische informatiebord is vorig jaar uit Utrecht verwijderd vanwege de verbouwing van het station.

Al eerder was bekend dat Schiphol interesse zou hebben in het digitale bord, om de vertrektijden op een centrale plaats te kunnen tonen.

Sinds korte tijd hangt het bord in twee delen van elk achttien schermen aan de gevel van de NS Ticket en Services balie op Schiphol Plaza, waar het station gevestigd is. Aan de linkerkant van de NS-winkel zijn de vertrektijden van de treinen zichtbaar in twee kolommen, waarbij de Engelse taal de reizigers informeert over de geboden informatie.

Aan de andere kant van de gevel hangen de overige 18 delen van het bord die ten tijde van de foto nog uit stonden, hier zullen op korte termijn de bustijden op worden getoond, eveneens in de Engelse taal.

De exploitatie van de digitale schermen zijn in overeenkomst met luchthaven Schiphol en de omliggende stadsregio gedaan tezamen met de NS. De kosten voor het nieuwe informatiebord zijn niet bekend gemaakt.

"'Blauwe bord' nu op Schiphol"
Het Blauwe Bord hangt nu op Schiphol aan de gevel bij de NS-servicebalies.