Den Haag heeft vanaf volgende week ook groot reisinformatiescherm

Nadat Rotterdam Centraal medio december vorig jaar de primeur kreeg met een nieuw reisinformatiescherm, volgt komende week ook het station van Den Haag Centraal.

Vanaf maandag 6 januari zijn vertrektijden en reisadviezen in Den Haag ook in één oogopslag te zien. Het plaatsen en testen van het scherm van 7 bij 2 meter is een nauwkeurige puzzel en is inmiddels gestart. De testperiode eindigt op 6 januari waarna het om 13:00 officieel aan zal worden gezet. Het scherm zal alle vertrektijden van het komende half uur tonen en komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station te hangen. Bij het kiezen van de locatie hebben heeft de NS rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers vanaf trams naar de treinen.

"Dit XL-reisinformatiescherm is een lang gekoesterde wens van onze reizigers. We zijn heel blij om vandaag gehoor aan die wens te kunnen geven. Het team van NS en ProRail heeft keihard gewerkt om er voor te zorgen dat het er nu hangt", vertelt Marjan Rintel, directeur operatie bij NS.

Het grote scherm is een aanvulling op de serviceverlening. Marjan Rintel vervolgt: "Een extra houvast voor reizigers, naast de kleinere overzichtsborden op het station en natuurlijk de informatie in de NS-app. Vanwege de omvang dient het meteen als centraal punt in de stationshal."

Geschikte locatie

Bij het plaatsen van een mega groot reisinformatiescherm komt veel kijken. “De reisinformatie moet van een afstand goed leesbaar zijn en het is noodzakelijk dat het scherm tegen vocht en kou kan”, vertelt Astrid Bunt, directeur stations bij ProRail. Ook was het zoeken naar een geschikte locatie. Het is belangrijk dat het scherm direct opvalt voor binnenkomende reizigers, zonder dat dit de loop van andere reizigers hindert.

Afbeelding: NS
Afbeelding: NS