Treinverkeer Gelderland gehinderd vanwege zieke verkeersleider

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Vanwege ziekteverzuim op de treindienstleidingspost van ProRail in Utrecht zijn er maandagochtend op diverse trajecten tientallen treinen uitgevallen. Volgens ProRail kon er tussen 9.00 uur en 11:00 uur niet meer worden gereden op de trajecten Utrecht-Arnhem, Utrecht-Ede-Wageningen en Utrecht-Rhenen.

In totaal zijn er veertig treinen geschrapt. Uiteindelijk kon omstreeks 11:00 uur de volledige dienstregeling weer worden hervat nadat de personeelsbezetting weer op voldoende sterkte was.

Tekort aan treinverkeersleiders

Omdat de spoorbeheerder kampt met een tekort aan treinverkeersleiders voor de komende jaren worden er honderden nieuwe medewerkers gezocht om het groeiend aantal treinen te kunnen laten rijden. ProRail is daarom vorige week een campagne begonnen om personeel te zoeken.

Volgens ProRail is het op enkele posten al langer lastig om de uitstroom van medewerkers bij te houden met het werven en opleiden van nieuwe professionals. Al eerder viel in september tijdens de spits op de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen al het treinverkeer uit vanwege personeelsgebrek.