Yerseke krijgt viaduct over het spoor

De spoorwegovergang aan de Zanddijk die plaats zal maken voor een viaduct (Foto: Google Maps)
De spoorwegovergang aan de Zanddijk die plaats zal maken voor een viaduct (Foto: Google Maps)

De overweg aan de Zanddijk bij het Zeeuwse Yerseke zal binnen enkele jaren worden vervangen door een viaduct. Met dat voorstel heeft Provinciale Staten in Zeeland recentelijk ingestemd.

De bouw van het viaduct maakt deel uit van een groter project, de verbreding en aanpassing van de provinciale weg N673. ProRail heeft verheugd gereageerd op dit besluit, omdat er hiermee een overweg kan worden verwijderd, waardoor het spoor nog veiliger wordt als er in de toekomst meer treinen tussen Roosendaal en Vlissingen zullen rijden.

Met het verbreden en aanpassen van de N673 wil de provincie Zeeland samen met de gemeente Reimerswaal de ontsluiting van Yerseke verbeteren. Een omvangrijk en kostbaar project waarvoor in 2022 de eerste schop de grond in moet gaan. Bij de wegverbreding was de overweg Zanddijk één van de knelpunten. Alle partijen waren het erover eens dat het opheffen van de overweg de beste oplossing zou zijn.

Regiodirecteur ProRail Wendy de Wild: "We zijn erg blij met dit besluit en maken ons er hard voor, ook naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, om de realisatie van het viaduct mogelijk te maken en hiermee de gelijkvloerse spoorkruising op te kunnen heffen. Wat ons betreft het resultaat van een hele goede en prettige samenwerking met de provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal. "