Ook in 2021 nog geen stop op Heerenveen IJsstadion

Ook in 2021 nog geen stop op Heerenveen IJsstadion (Foto: TUFOWKTM (Wikipedia))
Ook in 2021 nog geen stop op Heerenveen IJsstadion (Foto: TUFOWKTM (Wikipedia))

Het station Heerenveen IJsstadion zal nog niet op korte termijn geopend worden. Het ministerie is er met de vervoerders er niet over uit gekomen om het station te heropenen.

Sinds 2015 stoppen er geen treinen meer op het station. In de jaren daarna werd de roep naar een heropening steeds sterker. Ook de gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân hebben zich ingezet om tijdens schaatsevenementen in het Thialf. Tot op heden is er nog geen resultaat geboekt. De provincie hoopte vorig jaar nog dat het facultatieve station in 2021 weer in gebruik kon worden genomen

Volgens de vervoerders is de stop niet mogelijk omdat reizigers dan de regionale aansluitingen op andere treinen en bussen mist. Wethouder Jaap van Veen meldde de raadscommissie maandagavond "zwaar teleurgesteld" over het besluit te zijn en opnieuw een brief te sturen die streeft naar een heropening. Momenteel worden er tijdens evenementen bussen vanuit station Heerenveen ingezet naar het Thialf.

Sinds 2015 gesloten

De NS is sinds 2015 gestopt met het stoppen van treinen op dit station tijdens evenementen. De NS gaf toen aan dat het 10.000 euro per dag kost om de trein te laten stoppen bij de halte. Zowel de Thialf en de KNSB hebben aangegeven dat bedrag er niet voor te willen neerleggen. Sindsdien worden er tijdens evenementen Arriva-bussen vanaf station Heerenveen ingezet.