Ticketverkoop ÖBB NightJet uitgesteld naar oktober

De ticketverkoop voor de NightJet is uitgesteld tot ergens in oktober. Dat bevestigt de NS tegenover Treinenweb. Oorspronkelijk zou de ticketverkoop op maandag van start moeten zijn gegaan. Op zowel de boekingssites van NS die van de ÖBB zijn de tickets nog niet te boeken.

De NS bevestigt tegenover klanten op Twitter dat de ticketverkoop voor de NightJet uitgesteld is vanwege technische problemen bij de Oostenrijkse ÖBB. Zowel via de website van NS International als die van de ÖBB is het op dit moment nog niet mogelijk om een NightJet-ticket te boeken vanaf de datum 13 december 2020, het moment dat de nieuwe dienstregeling in gaat. Wel zegt de NS dat klanten via e-mail een bericht kunnen krijgen zodra de tickets te boeken zijn.

Dienstregeling

De NightJet moet met ingang van de dienstregeling 2021 die op 13 december ingaat dagelijks om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal vertrekken naar Innsbruck en Wenen onder het treinnummer 40421. De NightJet zal in Nederland ook stoppen in Utrecht (20:02) en Arnhem (20:37). Daarna zal de rit verder gaan naar Düsseldorf (21:44) en Keulen (22:17). Op Köln West zal de trein worden gecombineerd met het treindeel die uit Brussel afkomstig is, ook de locomotief en het personeel wordt dan gewisseld met die van de ÖBB. Vervolgens rijdt de trein door naar Frankfurt Flughafen (01:03) en Nürnberg (04:13) waar de trein weer wordt gesplitst in twee delen naar Innsbrück (9:14) en Wenen (9:14).

Met de komst van de Nightjet is Nederland voor het eerst sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. Tot toen reed de CityNightline nog zijn ronde.

Ticketverkoop

Tickets zijn binnenkort bij NS International en de ÖBB voor dezelfde tarieven te boeken. Via de boekingswebsite kan je dan kiezen uit welke slaap- of zitplaats je wilt boeken. De tickets zijn beschikbaar vanaf 29 euro voor een zitplaats, vanaf 59 euro voor een slaapplaats en luxere bedden zijn er vanaf 89 euro. Tickets zijn een half jaar vooruit beschikbaar en zijn dus al te boeken voor het komende wintersportseizoen.