Stationsvernieuwing Zwolle deze week van start

Het stationsgebouw van Zwolle (Foto: Michiel Verbeek)
Het stationsgebouw van Zwolle (Foto: Michiel Verbeek)

Aanstaande 17 september start de renovatie van het stationsgebouw van Zwolle. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de voorbereiding van de vernieuwing. De gevel van het monumentale stationsgebouw zal worden teruggebracht naar zijn vorige staat van wordt van binnen volledig verbouwd en zal een andere indeling krijgen.

Het stationsgebouw zal uiteindelijk transformeren in een ruimte met winkels en horeca en de OV-servicewinkel. De stationshal wordt omgevormd tot een ‘Kamer van de stad’. Een plek waar bezoekers op een prettige manier kunnen wachten op de trein, kunnen werken of mensen ontmoeten. De gevel aan het Stationsplein en het perron, die nu grotendeels gesloten is, wordt meer open door ramen te vervangen in dubbele deuren zodat er een mooie transparante doorkijk naar de centrumzijde van het station zal komen, terwijl het stationsgebouw zijn nostalgische karakter behouden blijft. Architect Van Ruland heeft daar bij het ontwerp rekening mee gehouden.

Gedurende de werkzaamheden blijven de bestaande winkels gewoon open, zij verhuizen zodra de nieuwe winkelruimte klaar is. Naar verwachting zal de vernieuwing volgend jaar zomer afgerond worden.