Gaiyo-app biedt treinreizigers korting op treinticket

Gaiyo-app biedt treinreizigers korting op treinticket (Foto: Jan Oosterhuis)
Gaiyo-app biedt treinreizigers korting op treinticket (Foto: Jan Oosterhuis)

Gebruikers van de nieuwe vervoersapp Gaiyo kunnen vanaf vandaag hun treinreis plannen, boeken en betalen. Tijdens daluren en in het weekend ontvangt men het hele jaar door 10 procent korting op het treinkaartje.

Gaiyo is een app voor gepland en ongepland reizen. De app combineert alle type vervoer (ook deelvervoer) om het beste reisadvies te geven, ongeacht de locatie. Ook geeft de app looproutes aan van en naar de gewenste locatie. en zijn er belangrijke 'Point of Interests', zoals bushaltes, parkeerplaatsen en deelvervoer-verhuur te vinden. De gebruiker kan eenvoudig een digitaal treinkaartje kopen. Het ticket verschijnt na aankoop direct op de smartphone.

Korting en contactloos betalen

Gebruikers van de app krijgen 10 procent korting op treinkaartjes tijdens daluren en in het weekend. Met een digitaal trein ticket via Gaiyo kan men een drukke rij bij de kaartautomaat vermijden. Ook hoeft de conducteur het treinkaartje niet aan te nemen, maar kan deze op gepaste afstand vanaf de mobiele telefoon scannen.

Achteraf betalen en geen toeslag

Men kan direct aan de reis beginnen en hoeft pas achteraf de reiskosten te betalen. Via een persoonlijk Gaiyo-account wordt een overzicht van de reisgeschiedenis en openstaande kosten gegeven. Verder betalen gebruikers niet een € 1 toeslag zoals bij de NS-kaartautomaat, maar slechts € 0,50 cent transactiekosten.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.