Treinverkeer rond Geldermalsen weer op gang na grootschalige werkzaamheden

Het nieuwe en derde peron voor Geldermalsen (Foto: ProRail)
Het nieuwe en derde peron voor Geldermalsen (Foto: ProRail)

Sinds maandagochtend is het treinverkeer van en naar Geldermalsen weer volledig op gang gekomen. Tussen 3 juli en 9 augustus heeft ProRail zich bezig gehouden met omvangrijke werkzaamheden aan het spoor en het station, waardoor er bussen werden ingezet in plaats van treinen.

Opvallend aan station Geldermalsen is de aanleg van twee nieuwe perrons voor Sprinters van de NS en voor Qbuzz, zodat de treinen niet meer hoeven te kruisen.

Eerste trein

Maandagochtend stonden medewerkers van ProRail en de Lingense Alliantie al om 05.30 uur klaar op het vernieuwde perron van Geldermalsen om de eerste trein vanuit Utrecht te verwelkomen. Het spoorwegennet rondom dit knooppuntstation is nu geschikt voor het stijgende aantal reizigers. Ook is er een reizigerstunnel aangelegd.

Vernieuwingen

Door de aanpassingen kunnen er nu zes intercity's per uur tussen Amsterdam en Eindhoven rijden in plaats van vier, en dat gebeurt ook in beide richtingen voor het aantal sprinters tussen Utrecht en Geldermalsen.

Hoewel de hinder nu voorbij is zitten de werkzaamheden rondom Geldermalsen er voorlopig nog niet op. Naast het project in Geldermalsen komen er ook drie nieuwe tunnels in Tricht. De eerste onder de Lingedijk is inmiddels geopend. De tweede tunnel, onder de Nieuwsteeg in Tricht, wordt volgend jaar gebouwd. Eind volgend jaar moet het hele project voltooid zijn.

  • Binnen afzienbare tijd volgt er een reportage over het vernieuwde station