Vanaf half augustus werkzaamheden tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch

Vanaf half augustus werkzaamheden tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch (Foto: Roel Hemkes)
Vanaf half augustus werkzaamheden tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch (Foto: Roel Hemkes)

Tussen Tilburg en Liempde worden vanaf maandag 17 augustus tot en met maandag 24 augustus 05:00 uur delen van het spoor vernieuwd. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen tussen Eindhoven en Tilburg en Eindhoven en Den Bosch. NS zet snel- en stopbussen in.

Over het spoor rijden dagelijks heel veel treinen, wat zorgt voor slijtage aan de spoorstaven, dwarsliggers en de ballaststenen onder het spoor. Daarom vernieuwt ProRail de sporen gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Bij voorkeur gebeurt dit in periodes waarin er minder reizigers zijn, zoals in de weekenden of in de zomervakantie.

Gevolgen treinverkeer

Van maandag 17 tot en met zondag 23 augustus rijden er tussen Eindhoven en Tilburg geen treinen en tussen Eindhoven en Den Bosch minder treinen. NS zet snel- en stopbussen in. Prorail en NS adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies.

Omdat er 24 uur per dag wordt doorgewerkt kunnen omwonenden mogelijk hinder ondervinden. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd.