CROW maakt OV-concessies inzichtelijk via website

De nieuwe OV-Concessiedatabase van CROW
De nieuwe OV-Concessiedatabase van CROW

De CROW heeft in haar kennisplatform een website gelanceerd met een overzicht van alle aanbestedingen in het Nederlandse openbaar vervoer. De website toont diverse informatie over de bestaande concessies die publiekelijk bekend mogen worden gemaakt

Met de nieuwe OV-concessie database wil de CROW de informatie gemakkelijker vindbaar te maken, zoals informatie over de looptijd van een concessie, de uitvoerder en om welke modaliteiten het gaat. Ook biedt de nieuwe openbare databank veel specifieke informatie, zoals over de economische en financiële draagkracht, de eisen voor de concessie, en diverse financiële gegevens. Ook zijn de gegevens van de OV-klantenbarometer in de gegevens verwerkt.

"Met de ontwikkeling van de OV-concessiedatabase en de Besteksdatabase (komt later in dit jaar voor overheden, red.) is informatie eenvoudiger vindbaar en te gebruiken bij nieuwe aanbestedingen. Daarmee wordt het mogelijk om de ervaringen uit het verleden optimaal in te zetten voor keuzes in de toekomst. Niet gebaseerd op beelden, aannames en meningen, maar op basis van feiten”, aldus CROW.

Bron: OV Pro