NS opent Spoordeelwinkel weer met beperkt aantal aanbiedingen

 (Foto: Peter Eijkman)
(Foto: Peter Eijkman)

De Nederlandse Spoorwegen hebben de Spoordeelwinkel weer geopend. Vooralsnog is het aanbod beperkt. Er zijn goedkope treinkaartjes voor een dagje Leeuwarden, Groningen en Nijmegen. Daarnaast is er een combideal met dierentuin Emmen en is er een trein + rondvaartdeal in Maastricht.

Een actietreinkaartje tussen twee stations naar keuze wordt nog niet aangeboden in de. Normaal gesproken biedt de Spoordeelwinkel ongeveer 25 acties aan, dat is nu veel beperkter. “We willen stapje bij stapje uitbreiden en daarmee voorkomen dat het te druk wordt” legt NS woordvoerder Hessel Koster uit tegenover Treinreiziger.nl.

Beperkte voordelige kaartjes

NS heeft bewust gekozen om nu alleen voordelige kaartjes aan te bieden naar Leeuwarden, Groningen, Emmen, Nijmegen en Maastricht, omdat op deze trajecten voldoende capaciteit beschikbaar is. Als de drukte beheersbaar blijft, zal het aanbod naar verwachting de komende periode worden uitgebreid. Koster vervolgt "We gaan het goed monitoren en tussentijds bepalen wat er mogelijk is".

Daluren

De deals van de Spoordeelwinkel zijn alleen geldig in de daluren. Dit betekent dat je in het weekend heel de dag mag reizen en doordeweeks voor 6:30 uur, tussen 9:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur. Je mag met een daluren treinkaartje alleen binnen die tijden in de trein zitten. Op weekdagen kun je dus bijvoorbeeld niet om 15.55 uur je reis starten en tijdens de spits in de trein blijven zitten.

De vijf deals

Bij sommige acties, zoals bij de rondvaart in Maastricht en Wildlands Emmen moet er gereserveerd worden. Dit zijn de vijf deals:

  • Rondvaart Maastricht: € 26
  • Dagje Leeuwarden € 23
  • Dagje Nijmegen € 23
  • Dagje Groningen € 23
  • Wildlands Emmen € 34.

Bron: Treinreiziger