NL-Alert vanaf maandag ook op stations te zien

Translink stopt met het aanbieden van de ov-chipkaart app
Translink stopt met het aanbieden van de ov-chipkaart app

Bij noodsituaties in Nederland stuurt de overheid een NL-Alert bericht uit. Aanstaande 8 juni zijn deze tijdens de halfjaarlijkse test om twaalf uur 's middags voor het eerst ook zichtbaar op de digitale reisinformatieborden op de stations. Op deze manier moet het NL-Alert een nog groter bereik krijgen.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden.

De alarmberichten worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders via 'cell-broadcast' en niet via SMS. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zullen het bericht naar de telefoon sturen. Alle telefoons tot vier jaar oud hebben al de beschikking over de juiste instellingen. Op deze website kan je meer lezen over NL-Alert.