Machinist overleden bij treinbotsing met tractor

De trein die aan de voorkant zwaarbeschadigd is geraakt bij een botsing met een tractor met een kar (Foto: ProRail / Stefan Verkerk)
De trein die aan de voorkant zwaarbeschadigd is geraakt bij een botsing met een tractor met een kar (Foto: ProRail / Stefan Verkerk)

Bij het Drentse Hooghalen is vrijdag een SNG Sprinter-trein tegen een tractor gebotst. Hierbij is de machinist (58) om het leven gekomen. Er is sprake van een flinke ravage waarbij de infrastructuur van het spoor zwaar is beschadigd. De voorkant van de trein is door de klap volledig weggeslagen.

Het ongeluk vond na 16:00 uur plaats op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO), ook beter bekend als een onbewaakte overweg. Bij het incident is de machinist bekneld geraakt en om het leven gekomen. Van de ruim 52 passagiers zijn er twee naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle. Zij zouden op het eerste moment enkel lichte verwondingen te hebben. De bestuurder van de tractor uit Smilde kon aan de dood ontsnappen, maar zou wel in shock zijn geraakt.

Het treinverkeer is tussen Beilen en Assen naar verwachting tot maandag gestremd.

"Dit is een gitzwarte dag. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze collega. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal. We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt bij dit tragische ongeval, snel zullen herstellen. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. Dit hoop je nooit mee te maken.”