NS opent gefaseerd weer de stationsvoorzieningen en winkels

Vanaf nu opent de NS gefaseerd weer alle winkels en stationsvoorzieningen (Foto: NS)
Vanaf nu opent de NS gefaseerd weer alle winkels en stationsvoorzieningen (Foto: NS)

Vanaf 2 juni gaat de NS weer de vertrouwde dienstregeling weer rijden. Dit bekent ook dat de NS vanaf 20 mei gefaseerd weer meer faciliteiten op het station zal openen.

Dit betekent dat de Kiosk, Stationshuiskamer, Rituals, Julia’s, Etos en Hema weer geopend zullen worden. Bij de Kiosk en de Stationhuiskamer zal het mogelijk worden om mondkapjes te kopen.

Fietsenstallingen, bagagekluizen en toiletten

Vanaf 25 mei zullen alle fietsenstallingen en Fiets&Service winkels weer beschikbaar voor reizigers die met de fiets naar het station komen. De OV-fiets is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven. De procedure van OV-fiets uitgifte is contactloos. In de fietsenstallingen waar medewerkers aanwezig zijn worden het zadel, de sleutel en de handvaten gedesinfecteerd.

Vanaf 1 juni kunnen reizigers ook weer gebruikmaken van de bagagekluizen en zijn de toiletten weer geopend volgens de normale openingtijden.

Reis alleen als het nodig is

De NS benadrukt dat de trein 'geen uitje' is, en dat er aan reizigers wordt verzocht om alleen te komen. De trein is vooralsnog enkel bedoeld voor mensen die het echt hard nodig hebben. Vanaf 1 juni zal de capaciteit in de trein worden vergroot naar 50 procent. Stickers bij de zitplaatsen geven aan waar een reizigers kan zitten. Ook zullen vanaf dat moment mondkapjes in de trein verplicht worden.