Komende week hinder tussen Hilversum en Utrecht

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)
De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)

Vanaf dinsdag 28 april tot zaterdag 2 mei zal spoorbeheerder ProRail groot onderhoud uitvoeren op het spoor tussen Hilversum en Utrecht. In deze periode rijden er geen treinen tussen de stations Hilversum en Utrecht Centraal. De NS zet voor noodzakelijke reizigers bussen in.

Mensen die niet per se de trein hoeven te nemen, wordt verzocht dat niet te doen. Het kabinet heeft afgelopen dinsdag nogmaals benadrukt dat het belangrijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat kan niet in te volle treinen. Het advies blijft daarom om alleen te reizen als het echt moet, en in dat geval vooraf de reisplanner te raadplegen.

Werkzaamheden

ProRail vervangt die dagen dwarsliggers, ballast en spoorstaven. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reguliere onderhoudswerkzaamheden van ProRail. Om de reiziger zo min mogelijk tot last te zijn is gekozen voor onderhoud in de meivakantie. Tijdens de werkzaamheden zullen de werklieden uiteraard de richtijnen van de overheid en het RIVM opvolgen met betrekking op de Corona-bestrijding.

Ondanks deze en toekomstige werkzaamheden aan het spoor wil de NS noodzakelijke reizigers met zo veel mogelijk ruimte laten reizen. Daarom zullen zij meer bussen inzetten dan gebruikelijk voor de verwachte reizigersaantallen en rijden er meer snelbussen. Daarbij wordt er rekening gehouden met de locatie van zorginstellingen en ziekenhuizen.