Vanaf 2 mei hinder op het spoor door werkzaamheden

 (Foto: Prorail)
(Foto: Prorail)

Van 2 tot 10 mei wordt er op diverse trajecten op het spoor gewerkt. Hierdoor zetten de NS en Arriva voor noodzakelijke reizigers bussen in. De ingrijpende werkzaamheden vinden voornamelijk plaats tussen 's-Hertogenbosch - Nijmegen en Sittard - Maastricht.

Maastricht en Sittard

De spooraannemer VolkerRail zal werkzaamheden uitvoeren op diverse locaties aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Met een ombouwtrein vernieuwen ze in deze periode dwarsliggers en ballast vanaf de Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij het station Beek-Elsloo. De ombouwtrein haalt oude dwarsliggers weg en plaatst nieuwe dwarsliggers terug. Daarnaast wordt de overweg Roggeveldstraat in Bunde vernieuwd. Van 7 tot en met 10 mei worden vier wissels vernieuwd ter hoogte van de Meerssenerweg in Maastricht.

Tijdens deze 9-daagse buitendienststelling, van zaterdag 2 mei t/m zondag 10 mei, rijden er geen treinen op het traject Sittard – Maastricht Randwyck (RS12). Ook de NS intercity rijdt dan niet tussen Sittard en Maastricht. Arriva zet stopbussen in en NS snelbussen. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van reguliere stadsbussen en de overige treinen van Arriva naar Maastricht Randwyck (RS18).

's Hertogenbosch - Nijmegen

Van 2 tot en met 10 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Oss en Ravenstein. Hier wordt 6,5 kilometer spoor vernieuwd Op station Oss wordt het perron iets verhoogd, zodat reizigers in de toekomst alle treinen drempelloos kunnen betreden. Daarnaast worden op dit station keerwanden geplaatst en betegeling vervangen.

Gedurende de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen ’s-Hertogenbosch en Wijchen. Op 2 en 3 mei rijden er geen treinen tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. NS zet voor noodzakelijke reizigers bussen in. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen in de reisplanner via ns.nl of de NS app.

Reisadvies

Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met langere reistijd en busvervoer, en de reis kort van te voren te plannen in de reisplanner. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. De vervoerders verzoeken alleen van de trein en vervangend busvervoer gebruik te maken als de reis noodzakelijk is.