Komend weekend werkzaamheden rond Hilversum

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)
De komende weken vinden er werkzaamheden plaats rondom Eindhoven Centraal. (Foto: ProRail)

In het weekend van 18 en 19 april voert ProRail belangrijke voorbereidende werkzaamheden uit aan het spoor rond Hilversum. Zo werken ProRail en aannemer BAM aan een natuurbrug, een busbaan, nieuwe overwegen en een dubbellaags spooronderdoorgang. Hierdoor worden er bussen ingezet in plaats van treinen.

ProRail meldt dat de werkzaamheden onderdeel zijn van het project "HOV in ‘t Gooi", dat voor een betere hoogwaardige verbinding tussen Huizen en Hilversum moet zorgen. Zo wordt de spoorwegovergang aan de Hilversumse Oosterengweg verwijderd en een tijdeljke overweg op de Mussenstraat klaargemaakt voor gebruik. De spoorbeheerder zal tot oktober 2021 werken aan een dubbellaagse tunnel aan de Oosterengweg welke voor zowel auto's als fietsers en voetangers bedoeld is.

Ook worden er verbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan de bovenleidingsportalen vanwege de bouw van een nieuwe natuurbrug en een fly-over. Deze fly-over moet er uiteindelijk voor zorgen inwoners uit Huizen in 21 minuten via een bus die gedeeltelijk over een speciale busbaan rijdt, in 21 minuten op station Hilversum kunnen zijn. De natuurbrug is ervoor bedoeld dat wild veilig het spoor over kunnen steken naar de Utrechtse Heuvelrug. In het gebied zijn vooral dassen, reeën en vossen. 

Reisadvies

Er rijden bussen tussen Hilversum en Amersfoort Centraal, Hilversum en Utrecht Centraal en Hilversum en Naarden-Bussum. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd welke kan oplopen tot een kwartier of drie-kwartier.

Alle vervoerders dringen vanwege de coronacrisis erop aan om alleen gebruik te maken van de trein als het strikt noodzakelijk is. Zo is de trein voornamelijk bedoeld voor mensen die in vitale werksectoren werken, waaronder de zorg en hulpverlening.