Beter OV: "OV-Bedrijven dreigen in financiële moeilijkheden te komen"

Bedrijven in het openbaar vervoer, met name in het stads- en streekvervoer, dreigen in financiële problemen te komen doordat er wegens de Corona-crisis nog maar nauwelijks reizigers zijn, schrijft Voor Beter OV.

Desondanks dient het OV wel zo goed mogelijk te blijven rijden omdat bereikbaarheid van vitaal belang voor ons land is. Veel mensen in bijvoorbeeld de zorg zijn van het OV afhankelijk om naar en van hun werk te reizen. Ook het OV is één van de belangrijkste vitale essentiele onderdelen van de samenleving.

Financiële steun

Om vervoerders, die hun financiering grotendeels uit reizigersopbrengsten halen, voor omvallen te behoeden, dient de overheid snel met financiële steun over de brug te komen, zegt de maatschappij.  Momenteel is er door de overheid al steun toegezegd voor MKB-bedrijven, horeca en grotere bedrijven.

"Nederland is niet gebaat bij vervoerbedrijven die niet langer aan hun verplichtingen kunnen voldoen en daardoor de dienst moeten staken", meldt voor Beter OV.

Compensatie

Overigens dienen ook houders van alle soorten abonnementen te worden gecompenseerd wanneer zij hun abonnement niet kunnen gebruiken. Ook dienst de geldigheid van allerlei toeristische aanbiedingen, zoals de bekende Kruidvatkaartjes, te worden verlengd tot na de Corona-crisis.

Foto: Treinenweb
Het perron op Zwolle voor de stoptrein naar Enschede
(Archieffoto: Treinenweb).