Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Thalys versoepelt ticketbeleid vanwege Corona-virus

Thalys versoepelt haar ticketbeleid in verband met het Corona-virus. Tickets vanaf 10 maart tot en met juni 2020 zullen ongeacht de voorwaarden gratis om te boeken of te annuleren zijn.

Ongeacht de tariefvoorwaarden zijn alle tickets voor Thalys voor reizen van 10 maart tot en met 30 april zonder extra kosten om te boeken en te annuleren. Dit is mogelijk tot 2 weken na de oorspronkelijke reisdatum. Alle tickets voor reizen in mei en juni 2020 zijn bovendien gratis om te boeken en ongeacht de voorwaarden te annuleren tot 30 dagen voor vertrek.

Geen negatief reisadvies

De dienstregeling zal voor nu niet worden aangepast, meldt de website van Thalys. Momenteel zijn er door de bevoegde autoriteiten van België, Nederland, Frankrijk en Duitsland geen beperkingen of maatregelen aangekondigd die van invloed zijn op het reizen naar deze landen. Wel wordt er aangeraden om de reisadviezen in de gaten te houden via een speciale website van de overheid.

Thalys raadt haar reizigers tevens aan om het advies van de bevoegde autoriteiten van hun respectievelijke landen en bestemmingen zorgvuldig op te volgen. Daarnaast wordt er ook naar de website van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwezen.

Inmiddels is Treinenweb in afwachting van een perswoordvoerster van de Eurostar met betrekking tot het ticketbeleid voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk, waar ook geen negatief reisadvies voor geldt.

Foto: Ad Boer
Foto: Ad Boer