Twee doden bij ernstig treinongeluk in Italië

Bij een ernstig ongeval in Italië zijn donderdagochtend twee doden gevallen en dertig gewonden gevallen toen een hogesnelheidstrein ontspoorde bij de plaats Lodi in Lombardije. De twee doden zouden volgens reddingswerkers medewerkers van de trein zijn, waaronder de machinist.

Het ging om de trein van het type Frecciarossa. Deze vertrok om 05:10 vanuit Milaan met als eindbestemming Selerno en ontspoorde om 05:35 bij de plaats Lodi. de ravage op het spoor is aanzienlijk.

Hulpdiensten zijn na het incident massaaal uitgerukt. De meeste mensen die gewond zouden zijn geraakt zouden lichtgewond zijn. Zij konden ter plekke geholpen worden of moesten naar het ziekenhuis toe. Een enkeling zou bij het incident zwaargewond zijn geraakt.

Het artikel gaat verder na de tweet

Ontsporing

De Italiaanse krant Corriere della Sera meldt dat de het voorste rijtuig vermoedelijk ontspoord zou zijn, waarna deze samen met enkele andere rijtuigen kantelde. Ook zou de trein tijdens het ongeluk gebotst zijn op een ander rijtuig die op een ander spoor stond, waarna de trein nog tientallen meters in doorgereden. Er wordt momenteel onderzocht wat de toedracht van het treinongeluk is.

Volgens de Italiaanse media bevonden zich in de trein weinig reizigers. Het treinverkeer tussen Milaan - Bologna is voorlopig gestremd, en hogesnelheidstreinen worden nu omgeleid via het normale spoor.

Archieffoto: Joe Ross
Archieffoto: Joe Ross