Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Spoorwegmuseum trekt 8 procent meer bezoekers in 2019

Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft afgelopen jaar een stijging van 8% in het aantal bezoekers verwerkt ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het aantal bezoekers kwam vorig jaar uit op 431.396 bezoekers. In het jaar ervoor was het aantal 398.946 bezoekers. De decembermaand was de drukste periode vanwege het jaarlijks terugkerende evenement Winter Station. Hier kwamen ongeveer 70.000 bezoekers op af.

De stijging van het bezoekersaantal is te danken aan de expositie over de Tienertoer. Deze expositie begon in april en trok ruim 90.000 bezoekers. Ook een Dagje Uit met Thomas trok ruim 20.000 bezoekers, en het evenement rond de treinen uit de kinderserie Chuggington trok ruim 16.000 liefhebbers.

Restauratierijtuigen

Ook dit jaar houdt het musem weer een expositie. Deze keer gaat het over eten en drinken op en rond het spoor. Naast de restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen er een aantal bijzondere restauratierijtuigen buitenland worden overgebracht naar het museum. De tentoonstelling gaat Tosti’s Truffels Treinen heten en zal op 19 juni 2020 worden geopend.

"We zijn blij dat zulke grote aantallen bezoekers het Spoorwegmuseum weten te vinden", zegt directeur Nicole Kuppens. "Dat maakt het ook mogelijk dat we belangrijke inhoudelijke exposities kunnen maken zoals Kinderen van Versteeg over de Nederlandse spoorwegen in WOII en een tentoonstelling zoals Tienertoer. Dit jaar hopen we met Tosti’s Truffels Treinen een mooie tentoonstelling neer te zetten over eten en drinken op het spoor."

Foto: Bart
Enkele sporen bij het Spoorwegmuseum
Foto: Bart (Flickr/CC)