Fietser overleden na desastreuze botsing met NS-bus

Bij een busongeluk met een treinvervangende NS-bus op de grens van Naarden en Bussum is een vrouw bekneld geraakt en om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De bus zou tijdens de rit een 'chaotische situatie' hebben veroorzaakt, vermoedelijk zou de buschauffeur onwel zijn geraakt.

De bus richtte aan het eind van de middag een ravage aan op de Comeniuslaan. Daar botste het voertuig tegen vijf geparkeerde auto’s en reed ook een bakfiets aan, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio. De vrouw, afkomstig uit Naarden, die de bakfiets bestuurde raakte bekneld onder de bus. Het kind die in de bakfiets zat raakte niet gewond en kon uiteindelijk door omstanders worden opgevangen in een nabijgelegen woning. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

Onwel

Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de bus onwel zou zijn geworden en tijdens de crash voor een chaos in de straat heeft gezorgd . Diverse auto's zouden hierbij zijn geramd en meegesleurd zijn door de straat. De politie doet hier onderzoek naar.

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio waren massaal brandweer, medisch personeel en politie ter plaatse om assistentie te verlenen.

Verstoring

Tussen Weesp en Naarden-Bussum reden er tot 19.00 uur geen treinen vanwege een sein- en wisselstoring. Een woordvoerder van de NS kon bevestigen dat de bus door de NS was opgeroepen om als treinvervangend vervoer te dienen.

Foto: Ramon Vasconcellos (Flickr; Creative Commons)
Archieffoto: Ramon Vasconcellos (Flickr; Creative Commons)