NMBS steekt rijdend personeel in nieuwe uniform

De Belgische Spoorwegen (NMBS) gaat vanaf volgend jaar haar rijdend personeel in een nieuw uniform steken. Momenteel wordt de nieuwe kleding uitgetest onder dertigtal medewerkers van het spoorwegbedrijf.

Het nieuwe uniform wordt zowel uitgebracht als een zomer- en winterversie en zal voortaan donkerblauw zijn. Het logo van NMBS zal op de pet en op de borst zichtbaar zijn. De vrouwen hebben zoals nu nog steeds de keuze uit een broek of een rok, en kunnen voortaan ook kiezen voor een jurk-achtige outfit. Het overhemd van de treinbegeleiders wordt lichtblauw, en die van het stationspersoneel zal felblauw worden.

"Het nieuwe uniform oogt modern en tijdloos, functioneel en elegant, en verwijst met zijn kleuren resoluut naar ‘NMBS’. Die herkenbaarheid van het NMBS-personeel vormt dan ook een belangrijk aspect, aangezien zij het aanspreekpunt zijn voor de reizigers", schrijft de NMBS.

Voor NMBS was tijdens de bestelling de "duurzaamheid" van groot belang. De gekozen firma stelt een duurzaamheidsplan voor waarin rekening wordt gehouden met de grondstoffen, de sociale aspecten, het productieproces en het recyclen van oude kleding welke onegveer tien jaar oud is.

Van begin november tot eind januari 2020 worden de maten van het nieuwe uniform bepaald. Vanaf dan gaan de uniformen in productie tussen januari en april 2020. In juni zullen ruim 4.000 NMBS-medewerkers hun nieuwe uniform aantrekken.

Foto: NMBS
Foto: NMBS