Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

NS opent watertappunten in regio Den Haag

Reizigers in de regio Den Haag en Leiden kunnen binnenkort ook op deze stations gebruik maken van drinkwatertappunten om tijdens hun reis hun waterfles bij te vullen. Om dat te vieren hebben NS en Dunea vrijdag samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt op NS Station Den Haag HS. Het tappunt staat aan de voorkant van het station, aan het Stationsplein.

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. Maar liefst 90 procent van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. De NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”, zegt NS Regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.“ Algemeen directeur Wim Drossaert van Dunea vult aan: “Bij het maken van kraanwater wordt ook nog eens veel minder CO2 geproduceerd dan bij plastic flesjes. Dankzij de tappunten op NS Stations kunnen reizigers in heel ons leveringsgebied nu genieten van lekker fris kraanwater. Een duurzaam product, dat past bij een gezonde leefstijl.”

Niet alleen op Den Haag Hollands Spoor staat een watertappunt. Op veertien andere NS stations in de regio kunnen reizigers binnenkort water tappen: Den Haag Centraal, Den Haag Laan van NOI, Den Haag Mariahove, Den Haag Moerwijk, Hillegom, Leiden Centraal, Leiden De Vink, Leiden Lammenschans, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rijswijk, Sassenheim, Voorburg, Voorhout en Zoetermeer Oost. De NS werkt hiervoor samen met drinkwaterbedrijf Dunea.

Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations in heel Nederland nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.

Foto: NS

Foto: NS
NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska en Dunea-directeur Wim Drossaert bij het nieuwe drinkwaterpunt (Foto: NS / Peter van Hilz)