Arriva brengt twee Achterhoekse stellen naar het Noorden

Vervoerder Arriva verhuist vanaf september twee diesel GTW-treinen uit de Achterhoek naar het noorden van het land. De stellen gaan tijdelijk als vervanging dienen voor twee beschadigde GTW-stellen die betrokken zijn geraakt bij een ongevallen in Leeuwarden achter de Hoven en bij Winsum.

De Achterhoek-treinen worden daarnaast ingezet om de materieelvloot van Arriva in het Noorden op peil te houden. Vanwege de aanstaande modernisering van de GTW-stellen zullen er steeds twee stellen tegelijkertijd worden verbouwd, waarbij zowel de binnenkant als de buitenkant een restyling zal ondergaan. De vernieuwing is nodig vanwege de nieuwe concessie voor de periode 2020-2035 die Arriva gewonnen heeft.

Het gaat om twee treinstellen waarvan er eentje tweedelig is en de andere driedelig. Om te voorkomen dat er in de Achterhoek een tekort ontstaat, worden er daar twee treinen gehuurd van vervoerder Breng. Die treinen zullen allebei bestaan uit drie compartimenten.

De twee Breng-treinstellen komen te rijden op het traject Arnhem-Tiel. Het onderhoud van deze stellen blijft plaatsvinden bij Stadler in Blerick. De Achterhoekse treinen worden onderhouden bij de werkplaats in Zutphen. De stellen in het Noorden rijden krijgen hun onderhoud bij Stadler in Leeuwarden.

Foto:Dirk Jan Remmers
Foto:Dirk Jan Remmers