Komende periode hinder op spoorlijn Alphen aan den Rijn en Gouda

De komende weken wordt er gewerkt aan de stations op de spoorlijn van R-NET tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Gedurende drie weken lang zal er geen trein stoppen op station Waddinxveen Noord. Vanaf 23 augustus tot 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject.

Spoorbeheerder ProRail gaat de aankomende periode de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen en Waddinxveen Noord een opknapbeurt geven. Zo wordt er nieuw perronmeubilair geplaatst, zodat de stations dezelfde uitstraling krijgen als de later gebouwde stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Ook zal de verlichting, en omroepinstallatie worden aangepakt, en wordt de perronhoogte aangepast, zodat mensen nog makkelijker de trein in kunnen stappen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Ooijen.

Tijdens de werkzaamheden op station Waddinxveen Noord pakt de gemeente meteen het voorplein aan, zodat dit station nog beter toegankelijker wordt.

Reisadvies

In die periode van zaterdag 17 augustus en zondag 8 september worden er taxibussen ingezet die reizigers van en naar station Waddinxveen kunnen brengen.

Van vrijdag 23 augustus tot zondag 1 september is het gehele treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda gestremd. De NS zet bussen in en geeft aan dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

Foto: Treinenweb
De R-NET trein op station Alphen a/d Rijn 
(Foto: Treinenweb)