Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

NS op zoek naar eigenaar van rondzwervende poes op Utrecht Centraal

Personeel van de NS is op zoek naar de eigenaar van een jonge poes die rondzwerft op Utrecht Centraal. Het beestje was meerdere malen zonder geldig vervoersbewijs gezien op het station, schrijft het vervoersbedrijf op Facebook.

"Ondanks dat wij dit door de vingers zagen, is het natuurlijk wel gevaarlijk voor dit beestje tussen al die grote treinen!". Er is momenteel ook al contact geweest met de dierenambulance, echter konden zij niet komen", aldus de NS.

De Dierenambulance Utrecht heeft laten weten dat zij niet kan uitrukken voor gezonde poezen die ergens rondlopen: "Dat is nou eenmaal iets wat bij poezen hoort. Als we het beestje ophalen en vervolgens naar de eigenaar brengen, moeten we de kosten ook op hem of haar verhalen. Dat kan dan geweigerd worden omdat het nou eenmaal in de natuur zit van een poes om op pad te gaan", aldus een medewerkster. De NS hoopt dat de eigenaar zichzelf snel meldt.

Stationskatten

Ook op andere stations zijn geregeld 'stationskatten' te vinden. In de meeste gevallen zorgen deze dieren voor geen enkel gevaar op en rond het spoor, gezien ze zich voor de stationshal laten vertroetelen door voorbijgangers. In dit geval blijkt dit beestje al meerdere malen gesignaleerd te zijn in de drukke stationshal van station Utrecht.

Foto: Veiligheid & Service
Foto: Veiligheid & Service