Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Vijf weekenden op rij geen treinen rond Amsterdam Zuid

ProRail werkt voor Zuidasdok vijf weekenden op een rij aan het spoor rond de stations van Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Ook de A10 Zuid is deze weekenden afgesloten. NS en ProRail waarschuwen voor extra reistijd. Het eerste weekend start vrijdagavond 10 mei.

De werkzaamheden aan het spoor en de A10 Zuid vinden plaats in de volgende weekenden:

  • Vrijdag 10 mei, 22:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur
  • Vrijdag 17 mei, 22:00 uur tot maandagochtend 20 mei 05:00 uur
  • Vrijdag 24 mei, 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
  • Vrijdag 31 mei, 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
  • Vrijdag 7 juni, 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur

Geen of aangepast treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruik maken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Zuidasdok

De vijf weekenden zijn anderhalf jaar geleden al vastgelegd in verband met de NS-dienstregeling en zodat andere projecten en evenementen er zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. De weekenden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok.

Vanaf november 2018 wordt naast de A10 Zuid een enorm betonnen dek gebouwd van zo’n 70 meter lang, 15 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage.

Andere weekenden

Naast de vijf weekenden in mei en juni, zijn er ook enkele weekenden waarin er bij station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen of metro’s rijden. Het gaat om 15 en 16 juni en 22 en 23 juni.

Foto: ProRail
Werkzaamheden aan het spoor aan het spoor tussen Schiphol en Amsterdam ten behoeve van het OV-SAAL-project. (Foto: ProRail)

Bron: Treinreiziger