Politie pakt twee personen op na bedreiging met vuurwapen

De politie heeft zaterdagavond even voor 23.00 uur op het station in Velp, een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht personeel van de trein te hebben bedreigd met een wapen. Ook werd even later een tweede man aangehouden die de politie belemmerde tijdens de aanhouding. Dit betrof een 44-jarige inwoner van Dieren.

De politie was door NS-personeel benaderd met de mededeling dat er een man in de trein zou zitten die hen met een wapen zou bedreigen. Toen de agenten bij de trein aankwamen was er geen sprake van paniek. De overige reizigers stonden rustig op het station. De twee agenten gingen met getrokken pistool de trein in en overmeesterden de verdachte. Tijdens de aanhouding verzette deze zich hevig.

Een reiziger die uit een andere coupe kwam bemoeide zich met de aanhouding en werd even later ook aangehouden. Hij wordt verdacht van eenvoudige mishandeling en belemmering van de werkzaamheden van de politie. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De man bleek na uitvoerig onderzoek geen wapen bij zich te hebben.


Archieffoto: Politie

Bron: Politie