Veel schade bij aanrijding tussen vrachtwagen en trein in Leeuwarden

In Leeuwarden heeft vrijdagavond omstreeks 19:45 uur een aanrijding plaatsgevonden op een beveiligde overweg tussen een trein en een vrachtwagen. Het incident vond plaats nabij het voormalige station van Leeuwarden achter de Hoven.

Door de aanrijding is er geen treinverkeer mogelijk tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. De politie meldt dat vijf personen lichtgewond zijn geraakt, waaronder de machinist. Ook de chauffeur van de auto raakte lichtgewond. Het spoor en de trein zijn zwaar beschadigd. Na het ongeluk zijn de meeste passagiers op eigen initiatief terug naar het station van Leeuwarden gelopen.

In de vrachtwagen werd melkpoeder vervoerd, laat politie Friesland weten. Hoewel de tank van de wagen zwaar beschadigd is lijkt de cabine van de vrachtwagen vrij intact. De cabine van de trein lijkt zwaar beschadigd te zijn.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren zal worden onderzocht. Hoe groot de schade precies is moet nog worden onderzocht. Naar verwachting zal het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen tot zaterdag 16:30 uur gestremd zijn.

Arriva heeft aangegeven dat passagiers die in de bewuste trein zaten eventueel contact kunnen opnemen met slachtofferhulp via telefoonnummer 0900-0101.

Archieffoto: Alf van Beem
Archieffoto: Alf van Beem