Efteling zoekt machinist voor de nostalgische Stoomtrein

Heb je altijd al op een stoomtrein willen rijden en onderhouden? De Efteling heeft een bijzondere vacature op hun site online geplaatst. Hierin staat vermeld dat ze een machinist zoeken die elke dag op de nostalgische stoomtrein wilt rijden.

Het gaat niet enkel om het rijden, maar ook om het onderhouden van de stoomtrein: Zoals het rijklaar maken, controleren, ontkoppelen en schoonmaken van de trein.

"Als Aankomend Machinist betover je de gasten en zorg je dat zij een onvergetelijke reis met de Stoomtrein beleven", omschrijft de vacaturetekst. "Je helpt gasten met in- en uitstappen en zorgt dat onze gasten een veilige treinreis door het park beleven."

De eisen voor de vacature zijn mbo-werk- en -denkniveau. Het afronden van de opleiding stoomwezen is een pré. Ook moet je vier tot vijf dagen per week beschikbaar zijn, waaronder één weekenddag. Het park biedt een jaarcontract voor gemiddeld 20 tot 38 uur per week.

De Stoomtrein - officieel Efteling Stoomtrein Maatschappij - rijdt sinds 1969. Tegenwoordig zijn er twee verschillende stations: één in themadeel Ruigrijk (Station de Oost) en één in Marerijk (Station Marerijk). Er zijn vijf verschillende stoomtreinen die er daar over het spoor rijden, waarvan een enkeling vroeger zelfs onderhoud heeft gekregen in de voormalige NS Werkplaats van Tilburg.

Foto: Maurits90
Foto: Maurits90