Roodeschool - Eemshaven officieel geopend door koning Willem-Alexander

Voor het station Eemshaven was het vandaag een feestelijke dag. Koning Willem-Alexander heeft vandaag de spoorlijn Roodeschool- Eemshaven officieel geopend. ProRail topman Pier Eringa heette hem welkom op het nieuwe station die het meest noordelijkste station van Nederland is.

De aanleg van de nieuwe spoorlijn was zo uniek dat de koning er speciaal voor is gekomen, met een speciaal bestickerde Arriva-trein waarmee de nieuwe verbinding wordt gepromoot. Hij was op het nieuwe station van Roodeschool ingestapt en naar station Eemshaven gereden. Hier werd hij verwelkomd door Pier Eringa waarna hij kennis maakte met enkele incidentbestrijders van de spoorwegorganisatie. Op het station heeft de koning vervolgens onder veel belangstelling een plaqette onthuld.

Bij de ceremonie was vele publiek aanwezig. Zij konden vanaf de dijk de openingshandeling van de koning volgen.

Bijzonder aangelegd

De laatste kilometers van de lijn zijn helemaal bijzonder. Dit spoor is namelijk buitendijks aangelegd op een asfaltbaan, wat uniek is in Nederland. Als je uitstapt op Eemshaven hoef je dan ook alleen maar even de dijk op te lopen om de zee te zien. Met het doorrijden van de trein zijn de Eemshaven en het Duitse eiland Borkum beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De dienstregeling van de trein en de veerboot zijn op elkaar afgestemd.

De eerste trein naar de Eemshaven reed al eind maart van dit jaar naar dit nieuwe station. De officiele openingceremonie vond vandaag plaats.

Foto: ProRail
Foto: ProRail