Nieuw seizoen van Rail Away door Europa en India

Van de Alpen in Zwitserland tot de Himalaya in India. Deze zomer neemt Rail Away op NPO2 de kijker weer mee naar bijzondere landschappen, culturen en toeristische bezienswaardigheden. In de mooie herhalingen worden onder andere Zwitserland, India, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië bezocht.

Op 23 juni wordt gaat het nieuwe seizoen van start met een bijzondere rit door de de mooie Alpen-bergen van Zwitserland, en wordt er meegereden over de Gotthardbahn tussen Zurich-Chiasso.

Juli

In juli maakt Rail Away een uitstap buiten Europa, namelijk naar India. In Noord-India rijdt de India Toy Train, oftewel de speelgoedtrein. Dit is de bijnaam van een smalspoor aan de voet van de Himalaya. In een voortdurend schijngevecht met het autoverkeer klimt een dieseltreintje naar Gum, op 2200 meter het hoogste station van de lijn. In het Franstalige deel van Zwitserland is Neuchatel een belangrijk spoorwegknooppunt. Van hieruit zijn er vele prachtige bestemmingen in de gehele regio. In Frankrijk en Italië reist de trein via de Tendalijn via Nice naar Cuneo. Het treinspoor door Yorkshire is het bewijs van de koppigheid van een Engelse ondernemen die het onherbergzame gebied en het woeste klimaat trotseerde om zijn droom te realiseren, een eigen spoor naar Schotland. De laatste aflevering in juli gaat opnieuw door Zwitserland. Dit keer met de St. Bernard Express.

Augustus

In augustus gaat Rail Away door Duitsland en Italië. De eerste zaterdag van de maand is een reis langs de Rijn, van Keulen naar Frankfurt, het financiële centrum van Europa. Ook volgen we de Ligurialijn. Vanuit Genua loopt deze spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken, zoals de Cinque Terre.

Uitzendingen

De uitzending werden uitgezonden op de genoemde data om 19.50 uur op NPO2.

  • 23 juni: Zwitserland / Gotthardbahn: Zurich-Chiasso
  • 7 juli: India / Himalaya Toy train: Siliguri-Gum
  • 12 juli: (donderdag): Zwitserland/Jura: Neuchatel-Buttes + Neuchatel-Glovenier
  • 14 juli: Frankrijk/Italië / Tendalijn: Nice-Cuneo
  • 21 juli: Groot-Brittannië: Leeds-Carlisle
  • 28 juli: Zwitserland / Mont Blanc + St. Bernard Express
  • 4 augustus: Duitsland / Rheinbahn: Keulen-Frankfurt
  • 11 augustus: Italië/Ligurialijn

Foto: EO / Rail Away
Foto: EO / Rail Away

Bron: Evangelische Omroep