Eurostar meldt stijging in aantal reizigers en omzet

De Eurostar meldt een stijging van reizigers en omzet in het eerste kwartaal van 2018. Hiermee heeft de internationale vervoerder een recordaantal reizigers vervoerd. De omzet groeide met 9% in vergelijking met het vorige jaar. Het aantal reizigers steeg met 4%.

In het eerste kwartaal van 2018 is er sprake van een omzet van 253 miljoen Britse pond, het jaar daarvoor was dit op het zelfde moment 232 miljoen Britse pond. De reizigersaantallen stegen met 4%, met in 2018 2,36 miljoen en het jaar daarvoor 2,27 miljoen.

Eurostar spreekt van positieve groei

De positieve groei van vorig jaar heeft zich voortgezet in 2018, mede dankzij een verdere groei van het aantal reizigers uit de Verenigde Staten en een groei in de zakelijke markt. In de eerste drie maanden van het jaar steeg het aantal passagiers uit de Verenigde Staten met 27%, wat getuigt van de blijvende populariteit van de bestemmingen van Eurostar bij Noord-Amerikaanse reizigers.

Tegelijkertijd boekte het bedrijf een goede prestatie op de zakelijke markt. Het aantal zakelijke reizigers nam het jaar erop met 6% toe, doordat zakenreizigers steeds vaker het gemak en comfort van hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig verkiezen voor reizen over het Kanaal.

Start van de verbinding Londen-Amsterdam

Het eerste kwartaal werd gemarkeerd door de lancering van de nieuwe dienstregeling van Londen naar Rotterdam en Amsterdam op 4 april 2018. De nieuwe route verbindt Londen en Nederland in slechts drie uur. Dankzij de rechtstreekse verbinding van stadscentrum tot stadscentrum, de stijlvolle en ruime nieuwe treinen en de concurerende ticketprijzen, is de vraag voor deze verbinding tot nu toe sterk.

Met jaarlijks meer dan vier miljoen reizigers per vliegtuig tussen Londen en Amsterdam is de markt even groot als die tussen Londen en Parijs ten tijde van de introductie van Eurostar in 1994. In de afgelopen drieëntwintig jaar is de markt voor reizen tussen Londen en Parijs meer dan verdubbeld. Het potentieel voor de nieuwe dienstverlening en de volledige markt is dan ook aanzienlijk.

Mike Cooper, CEO Eurostar: "We hebben het jaar positief ingezet en een goede prestatie in het eerste kwartaal geboekt. Dit werd ondersteund door de groei in de Amerikaanse en zakelijke markt. Onze nieuwe service van Londen naar Amsterdam werd enthousiast ontvangen en de vraag is groot. Reizigers verwelkomen dit aantrekkelijke alternatief voor vliegreizen."

Nieuw aanbod hotels voor Eurostar-reizigers

Eurostar innoveert zich niet alleen in de treinreizen over het spoor, maar ook in de mogelijkheid tot verblijven op de eindbestemming. Zo kunnen reizigers via de Eurostar nu ook de mogelijkheid krijgen tot een verblijf in één van de vele door Eurostar geselecteerde hotels. Deze zullen speciale aantrekkelijke tarieven bieden.

Het nieuwe aanbod is samengesteld met hotels in het stadscentrum en voor elk budget. Ze zijn  gegroepeerd in verschillende thema's om snel en gemakkelijk de perfecte reis te kunnen boeken. "Van designpareltjes tot gastronomische hotspots, het nieuwe platform helpt reizigers bij het vinden van het perfecte hotel, elk getest en goedgekeurd door Eurostar.", meldt een woordvoerder van Eurostar in een persbericht.

Foto: Stefan Geertsen
Foto: Stefan Geertsen